С подписка, подписана от над 3000 човека, жители на общините Симитли,

...
С подписка, подписана от над 3000 човека, жители на общините Симитли,
Коментари Харесай

Подписка иска незабавно удължаване на АМ Струма до разклона за Симитли и Банско

С подписка, подписана от над 3000 индивида, поданици на общините Симитли, Кресна, Банско и Разлог   упорстват Министерство на районното развиване и Агенция „ Пътна инфраструктура “ неотложно да стартират удължение на Автомагистрала Струма до разклона за Симитли и Банско.

Местните хора се притесняват, че през дейния летен сезон на това място ще се образуват тапи, които могат да стигнат и до тунела Железница.

Подписката е входирана в Министерски съвет и министерствата на районното развиване, екологията, превоза, стопанската система и АПИ, излиза наяве от известие до медиите на уредниците.

Тя е подкрепена и от „ Българска асоциация на потърпевшите при произшествия “, които считат, че в случай че остане сегашната организация на придвижване, има действителна заплаха от тежки произшествия, както и се случва.

Местните хора считат, че удължаването е елементарно осъществимо, тъй като става въпрос единствено за  към 400 метра и няма потребност от комплицирани механически решения. Още повече, че за това трасе има определен реализатор и обезпечено финансиране.

От известието излиза наяве и, че специалистите от „ Българска асоциация на потърпевшите при произшествия “ са на мнение, че това 400 метрово трасе може да е готово в границите на 3 месеца, без да се стопира придвижването.

Реализацията ще даде опция за делене на автомобилните потоци към Гърция и Предела, Разлог, Банско и туристическите центрове по поречието на река Места. Ще се избегне и тапата, която ще се образува, откакто български, румънски, сръбски, македонски и други туристи тръгнат към Гърция.

В подписката се упорства и за неотложно пускане построяването на Автомагистрала Струма от Кресна до Симитли по по този начин наречения Източен вид Г 10-50, за което преди повече от 2 месеца Европейската комисия даде зелена светлина за построяването и има настояща и годна Оценка за влияние върху околната среда.

Това е втора сходна самодейност на жителите на Югозападна България. Миналата година те събраха над 6000 подписа, които изпратиха до Министерски съвет, Европейската комисия, Бернската спогодба, фон дер Лайен и четирима еврокомисари.

В писмата, съпътстващи подписката, беше разказано, че няма семейство от този регион, което да не познава умрял или ранен в злополука в Кресненското дефиле. Посочено беше, че   починалите единствено в този къс сектор от 26 км са 74, а тежко потърпевшите над 400.

В разследване на интензивността на локалните хора, от Министерство на районното развиване Министерство на екологията, Министерство на превоза и АПИ форсираха процедурите, след което пристигна и разрешението от Брюксел.

Жителите на региона още веднъж се надяват да бъдат чути от институциите и неотложно да стартира построяването на това 400 метрово трасе, което ще понижи злополуките и ще облекчи трафика, приключва прессъобщението.

Подписката се провежда от Сдружение „ Бъдеще за индивида, спорта и туризма в Кресненското дефиле ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР